Ypäjänkylän seuraintalo Katerina Smyslovan seinämaalaus

http://www.kolumbus.fi/ykyla/
Ypäjänkyläntie 842, 32140 YPÄJÄ AS

Ypäjänkylän kyläyhdistys järjestää erilaisia kylätapahtumia. Sen omistama seuraintalo toimii yhdistyksen tapahtumien pääasiallisena pitopaikkana. Seuraintalo on idyllinen juhla- ja kokouspaikka hyvien kulkuyhteyksien varrella.

ypäjän musiikkiteatteri

http://www.ypajanmusiikkiteatteri.fi

Ypäjän Musiikkiteatteri tekee kesäteatteria Ypäjän kotiseutumuseon alueella. Esityksissä painotetaan erityisesti musiikillista ja koreografista puolta. Näytelmien operettimaiset solisti-, kuoro-, tanssi- ja joukkokohtaukset asettavat esittäjille tiukat vaatimukset. Ohjaajat ovat aina olleet ammattilaisia, joukossa mm. professori Paavo Liski, Valtteri Roiha ja Tuomo Salmela.

ypäjä

Ypäjän kulttuuritoimen tavoitteena on järjestää kulttuuritapahtumia yhteistyössä yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa. Tavoitteena on, että vireä kulttuuritoiminta tavoittaisi mahdollisimman monta eri ikäistä kuntalaista.

Vekkilän museotila vasikat

http://www.liinaharja.fi
Kirjurintie 2, 31300 Tammela

Idyllinen perinnepihapiiri kotieläimineen Tammelan kirkonkylässä Pyhäjärven rannalla. Kotimuseo alkuperäisesineistöineen: perinnetyönäytöksiä, kursseja ja tapahtumia. Aamiaismajoitusta. Tilauksesta lähi- ja luomuruokaa.

Urjalan asema 12.7.1988 kuva P. Pentikäinenwww.facebook.com/urjalanasema/
Urjalan asema, 31700 Urjala

Urjalan asema on leppoisa kulttuurikeskus, monitoimikeskus jossa tehdään uutta ja konservoidaan vanhaa. Tarjontaan kuuluu musiikkia, kirjallisuutta, kuvataiteita, teatteria, arkkitehtuuria, rakennusperintöä, ekologisuutta, AsemanpuistoBlues, makasiinikirppis, rakennuspankki, Antikvaariset markkinat, Pajupäivät, Runojen yöt, lauantaitorit ja paljon muuta.

tintti design

http://www.tintti.fi/

Tintti Design tarjoaa graafisen suunnittelun palveluita verrattomalla visuaalisuudella ja vankalla kokemuksella. Yrittäjänä ja suunnitteliajan toimii Tiina Lepäämäki.

kaihonsävelet

http://www.teatterituntematon.fi

Teatteri Tuntematon tuottaa teatteriesityksiä ja konsertteja. Se on perustettu helmikuussa 2014 Jokioisilla.

Hakkapeliittatapahtuma hevosrivi

http://www.nsaura.fi
Kirkkoahteentie 5, 31300 Tammela

Nuorisoseura Aura järjestää vuosittain elokuun alussa omaleimaisen ja ainutlaatuisen Hakkapeliittatapahtuman, joka tuo Tammelan Mustialaan noin 10 000 kävijää vuosittain. Se ylläpitää myös Rauhaniemen kesäteatteria. Talvikautena se järjestää Auran Pirtillä lapsille ja aikuisille useita kerhoja jumpasta näytelmäpiiriin neljänä iltana viikossa.

tammela

www.tammela.fi

Tammela on kulttuuripitäjä, jossa monipuolisen kulttuuritarjonnan lisäksi on huomioitu kulttuurihistorian säilyttäminen. 

itu taidemakasiini 646

http://www.taideitu.net

Itu järjestää taidenäyttelyitä ja -tapahtumia. Omaksi näyttelytilaksi on vuonna 2005 remontoitu Urpolan kartanon vanhaan viljamakasiiniin Humppilassa lähelle Helsinki – Pori tietä. Kurssit, työpajat ja keskustelut alustuksineen ovat tärkeä osa toimintaa.

tahdittomat

 http://www.tahdittomat.fi/

Jokioisten Nuorisoseura Tahdittomat ry on perustettu vuonna 1984 esittävän kansantanssin harrastamista varten. Perhekeskeisyyden, nuoriso- ja perinnekulttuurityön ja kansainvälisyyskasvatuksen keinoina ovat aktiviteetit tanssinopetuksesta kädentaitoihin ja esiintymiset kotimaassa ulkomailla.

nugo

http://www.nugo.fi
http://www.suomalaistalasia.fi
http://www.nuutajarvi.fi
Pruukinraitti, Nuutajärvi

Nuutajärven Galleria Osuuskunta edistää korkeatasoisen, suomalaisen ja ennen kaikkea nuutajärveläisen taidekäsityön tunnettuutta. 

noituus

http://www.noituusdesign.fi
Pruukinpajat, Pruukinraitti, 31160 Nuutajärvi

Noituus Design valmistaa lasi- ja tekstiilitöitä käsityönä. Laadukkaat lasi- ja tekstiilituotteet sopivat jokapäiväiseen käyttöön, kodin kaunistukseksi, sekä pirteäksi lahjaksi ystävälle tai tuttavalle. Yrittäjänä on puvustaja-artenomi, lasinpuhaltaja ja kultaseppäopiskelija Emmaleena Niemi. Noituus Designin työpaja ja myymälä-galleria sijaitsevat pienessä ja idyllisessä Nuutajärven lasikylässä, jossa suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä kaikki yrityksen tuotteet.

myötätuuli

http://www.myotatuuli.net
Hämeenojantie 32, Somero

Myötätuuli on teemalomia ja aamiaismajoitusta tarjoava majatalo Varsinais-Suomessa, Somerolla. Upea, rauhallinen maalaismaisema ja vanhan koulun tilavat huoneet tarjoavat loistavan ympäristön rentoutumiseen ja uuden oppimiseen.

https://www.lounaishameenmusiikkipaivat.fi

Lounais-Hämeen Musiikkipäivät järjestää Lounais-Hämeen alueella konsertteja, musiikkiteatteriesityksiä ja muita musiikkitapahtumia. Vuosien varrelle mahtuu konserttien lisäksi useita ooppera-, oratorio- ja musikaaliesityksiä. Ensimmäisiä Oopperakursseja (Musiikkipäivien silloinen nimi) alettiin suunnitella jo joulukuun 18. päivänä 1980.

lounaisluonto

http://www.lounaisluonto.net
Wahreninkatu 4, 30100 Forssa

Lounais-Hämeen luonnonsuojeluyhdistyksen toiminta keskittyy luonnonsuojeluun, tutkimukseen ja ympäristökasvatukseen sekä -valistukseen. Toiminnan näkyvimmät kulmakivet ovat  Forssan Luonnonhistoriallisen museon ylläpito, vuosittain ilmestyvän Lounais-Hämeen Luonto -lehti sekä Lounaisluonto.net -sivuston ylläpito.

kirjanystävät

http://www.kirjanystavat.fi/

Toimintaan kuuluvat harrastajakirjoittajatapaamiset, tapahtumat ja muu kirjallisuutta edistävä toiminta. Lounais-Hämeen kirjan ystävät ovat myös tehneet mobiiliopastettuja runopolkuja Forssaan.

lasisirkus

http://lasisirkus.fi

Lasisirkuksen tuotteet valmistetaan käsityönä puhaltamalla kuumasta lasista Nuutajärvellä Lasikomppanian hytissä. Oman taiteellisen tuotannon lisäksi Lasisirkuksessa valmistetaan liikelahjoja, tilaustöitä ja tuotantoa eri taiteilijoille. Yrittäjinä ovat lasitaiteilijat Alma Jantunen ja Johanne Rantasalo. 

kyläseppä

http://www.kylaseppa.com/
Luodesuontie 97, 31600 Jokioinen

Yhdistys järjestää Kyläsepän pihapiirissä kesäteatteria, musiikkijuhlia, runojen iltoja ja konsertteja. Kesäteatteriensi-iltoja saattaa kesän aikana olla useitakin.

http://www.kulttuuripajasto.net

Kulttuuripajasto Ky on erikoistunut kulttuurialan koulutukseen ja konsultointiin, näytelmä- ja tietokirjoittamiseen sekä tapahtumatuotantoihin. Lisäksi yrityksellä on tarjolla kulttuurin, matkailun ja maaseudun kehittämiseen sekä kulttuurin, taiteen, terveyden ja hyvinvoinnin yhteyksiin liittyviä palveluita.

puomi

Kulttuuri Puomi on hämäläis-varsinaissuomalainen kulttuuriyhdistys, joka järjestää monenlaisia tapahtumia ja muuta kulttuuritoimintaa Ypäjällä.

kuhankoskenkilta

http://www.kuhankoskenkilta.fi/

Kuhankosken Kilta on suurhämäläisen kuvataiteen kokoava voima, joka järjestää näyttelyitä, tapahtumia ja muuta kuvataiteilijoita tukevaa ja taidetta esiin tuovaa toimintaa.

wenlanpuutarhassa

http://www.jokioinen.fi

Ensin oli Kartano ja torpparit - sitten tuli kunta. Kaunis luonto ja ainutlaatuinen kulttuurimiljöö elävät sulavasti rinnakkain Jokioisilla. Kunnan vahvoja tunnusmerkkejä ovat kartano, teollisuus, tutkimus ja tiede, jokioislaisten elämässä ja matkailijan käyntikohteissakin ne näkyvät selvästi.

jokilääni

http://www.jokioinen.fi/fi/harrastajat/kansalaisopisto/opistolaisyhdistys

Opistolaisyhdistys järjestää monenlaista virkistystoimintaa (muun muassa teatteriretkiä), tekee yhteistyötä Jokiläänin kansalaisopiston kanssa ja toimii sen kehittämiseksi opiskelijoiden toiveiden mukaan. Jokiläänin kansalaisopisto toimii Jokioisilla, Humppilassa ja Ypäjällä tarjoten mahdollisuuksia harrastamiseen ja elinikäiseen oppimiseen.

humppila

http://www.humppila.fi

Asukkailleen Humppila tarjoaa laadukkaat palvelut. Kulttuuritoimi järjestää tapahtumia joko yksin tai yhdessä paikallisten järjestöjen kanssa.

harkatien teatteri 400

http://www.harkatienteatteri.net/

Hämeen Härkätie on pitkällä historiallaan innoittanut harrastajateatterin tekemiseen Letkun, Torron ja Portaan kylissä. Tavoitteena on kaikenikäisille sopiva harrastus, sukellus omaan historiaan ja kyläkulttuurin elävänä pitäminen. Samalla syntyy ohjelmaa matkailijoille ja muille kiinnostuneille. 

forssan teatteri 400

http://www.forssanteatteri.fi
Torikatu 8, Forssa

Teatteri tarjoaa palan taivasta ja palan maata. Se vie satujen linnoihin ja arjen harmauteen. Teatterissa tapahtumat ovat melkein käsin kosketeltavissa, mutta kuitenkin hetkessä ohi. Jäljelle jää vahvoja tuntemuksia ja elämyksiä. Juuri siinä on teatterin viehätys!

elävienkuvienteatteri

http://www.elavienkuvienteatteri.fi/http://www.forssasilentmovie.com/
Keskuskatu 1, Forssa

Forssan kansainvälinen Mykkäelokuvafestivaali järjestetään vuosittain elokuun lopussa. Yhdistys ylläpitää myös Forssan Elävienkuvien teatteria, joka on Suomen vanhin toimiva elokuvateatteri. Tänä päivänä teatteri on täysin digitoitu ja se tarjoaa viikottaista ohjelmaa elokuvan ystäville. 

Jazzin Kajo: Juhani Kähkönen, Osmo Mansukoski, Antti Vuoriheimo ja Kari Cave'n

http://www.tyykijazz.fi/

Yhdistys järjestää musiikki- ja kulttuuritapahtumia ja tilaisuuksia. Ohjelmistoon kuuluvat perinteinen mm. Tyykijazz, Unplugged puistokonsertti ja eri artistien tribuuttikonsertit. Yhdistys on mukana monessa muussakin yhteistyössä kulttuuriväen ja yrittäjien kanssa. Toriakin elävöitetään: toukokuulta syyskuulle Torilla soi lauantain toripäivän aikana.

perhelauantai

http://www.forssa.fi

Wahren-keskus on keskeisenä toimijana ja järjestäjänä useimmissa kaupungin kulttuuritilaisuuksissa. Yhteistoiminta eri kulttuuritoimijoiden kanssa on arkea, jolla pyritään luomaan kulttuurin juhlaa koko seutukunnan asukkaille.

forssaeläväksi ja kauniiksi

http://elavaksijakauniiksi.fi

Forssa eläväksi ja kauniiksi on kotiseutuyhdistys, joka suojelee jäljellä olevaa Forssan kulttuurihistoriallisesti arvokasta rakennusperintöä, järjestää kotiseutuhenkisiä tapahtumia ja on mukana myös muissa tapahtumissa kertomassa Forssan edelläkävijän roolista suomalaisessa teollisuushistoriassa.

atelje helja

http://www.helja.fi/
Myllynkulmantie 241, Humppila

Heljä Liukko-Sundströmin ateljee ja näyttelytila, keramiikkaa ja tekstiilituotantoa. Myllykulmalla voi myös seurata taiteilijan työtä.

Toimintaamme rahoittavat

Opetus- ja kulttuuriministeriöha vihrea 100Kansan sivistysrahasto, Väinö Tannerin rahastotaike hame pysty hameenliitto logo       Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto logo      leader logo   

Forssan kaupunki  Humppilan kunta   Jokioisten kunta   tammela  Ypäjän kunta